Kaggeholm Slott

50 sittande gäster (slottet)

150 minglande gäster

60 bäddplatser

Wifi och presentationsteknik ingår

Fri tillgång till slottsparken

Slottet, som varit svenska pingströrelsens utbildningscentrum i nära sjuttio år och bär på tidsperspektiv som svindlar. Här på Helgö fanns för 1500 år sedan en handelsplats från vilken man hittat spår av kontakter så långt bort som till Indien. Platsens ”moderna” historia börjar med uppkomlingen och krigsherren Lars Kagg som efter en lyckad karriär lät anlägga godset. Nuvarande slottet uppfördes för snart trehundra år sedan och här mellan murarna har sedan 20-talet ägarfamiljer passerat, där Dagens Nyheters chefredaktör Fredrik Vult von Steijern och bankiren Martin Aronowitsch står ut med sina överdådiga fester med tidens konstelit och anläggandet av den imponerande slottsparken.

 

Det är med närheten till Stockholm via den bekväma vattenvägen som gjorde Slottet till en så älskad retreat för de rika och berömda, och det var när båttrafiken spelade ut sin roll som entreprenören och pastorn Lewi Pethrus köpte hela godset och lät göra det till utbildningscentrum för hela pingströrelsen. Härifrån utgick rörelsens många missionsresor ut över världen och slottet blev samlingsplats för ett intensivt musikliv.

Kaggeholm Slott är beläget på natursköna Ekerö, cirka tre mil från Stockholm. Du når oss enklast med bil, men vi har också en bussförbindelse (linje 309) som stannar precis framför slottet.

 

Adress: Kaggeholms Slott, 178 54 Ekerö

GPS koordinater: 59.282856, 17.664198

 

Kommunalt: Busslinje 309 tar dig ända fram till slottet. Bussar mot Ekerö går från Brommaplan, och de flesta linjer innebär bussbyte vid Ekerö centrum från linje 176 eller 177 till linje 309. Bussarna går varje halvtimme i högtrafik, annars en gång per timme. För uppdaterad trafikinformation, se SL:s hemsida.

Hitta hit