Villa Björkudden

80 sittande gäster (hus)

200+ minglande gäster

50 bäddplatser

Wifi och fastmonterad presentationsteknik ingår

Tennisplan

Vedeldad bastu

Gästbrygga

Brygga anpassad för Vaxholmsbåt

Gatsby fast i Stockholms skärgård! Villa Björkudden sticker minst sagt ut i mängden - en plats som gjord för härliga sommarfester och givande möten.

 

Från början uppfört invid djurgårdsbron för Stockholmsutställningen 1897 flyttades detta märkliga hus ut på sin nuvarande plats av Östermalms mesta byggpatron, Per Johan Sjöqvist. Genom åren har huset varit festplats för Stockholms nöjeselit genom familjen Steinwall som då ägde Operakällaren och Riche.

 

På sin udde på Tynningö visar huset sin slottslika fasad mot all förbipasserande båttrafik och inbjuder gästerna att ställa till med festligheter i en av sommarsveriges finaste miljöer. Genom en varsam genomgående restaurering och konstnärliga samarbeten med Orrefors och Kosta Boda har Villa Björkudden blivit en representations- och festmiljö bortom det greppbara.

Bil, hyrd buss eller båt rekommenderas för att ta sig ut till Villa Björkudden.  Bilfärja går från Norra Lagnö till Tynningö.

 

Adress: Tynningövägen 22B, 185 92 Vaxholm

GPS koordinater: 59.38571, 18.35063

 

Kommunalt: Båtar med Waxholmsbolaget går från Vaxholm till Höganäs (Tynningö), därifrån är det en promenad på cirka 1 km. SL bussar linje 424 går till färjeläget på Norra Lagnö. För uppdaterad trafikinformation, se SL:s hemsida.

Hitta hit